tiistai 14. kesäkuuta 2016

Uudet tuulet

Melkein vuosi on vietetty nyt hiljaiseloa päivitysten osalta joten korjataan tilannetta. Sääskisuon kennel jakautui vuoden vaihteen tietämillä kahteen osoitteeseen ja samalla väheni myös koiramäärä. Nora ja Sini saivat hyvät, metsästävät kodit Ruotsista ja muuttivat sinne jo lokakuussa. Petra ja Hukka jäivät asumaan Villen luo vanhaan kotiinsa ja Peto ja Rássi muuttivat minun kanssa kylälle opettelemaan rivitaloelämää. Kennelnimi säilyy toistaiseksi vielä yhteisissä nimissä ja eiköhän nimelle vielä tulla pentueita rekisteröimään, vaikka täysin tarkkoja suunnitelmia ei tällä hetkellä ole. Rássille kokeillaan mahdollisesti nyt kesän juoksusta pentuja, mutta katsotaan miten käy. Petralle pentusuunnitelmia on mahdollisesti ensi kevääksi. Petran ja Hukan kaveriksi muutti reilu kuukausi sitten uusi tuulahdus, itäsiperianlaika uros Jeti. Jeti ei tosin ole meidän omistuksessa vaan sijoitettuna Villelle toiselta kasvattajalta. 

Sääskisuon Ässät täyttivät keväällä jo kaksi vuotta. Riskistä (Sepe) tuli syksyllä jo käyttövalio ja se on ehtinyt käydä jo monet näyttelyt joista aika tasaisesti tuloksena EH. Riski kävi myös ensimmäisenä terveystarkastuksissa, mutta valitettavasti silmistä löytyi gRD eli verkkokalvon kehityshäiriö joten Riskistä ei tuon takia ole jalostuskoiraksi. Onneksi ei ilmeisesti koiraa tule haittaamaan. Lonkat kuvattiin tuloksella C/B ja kyynärät 0/0. Sisaruksista muita ei ole vielä terveystarkastettu, mutta ainakin hirvet vaikuttaa kiinnostavan, sillä kaikki ovat jo haukkutyöskentelyjä saaneet.

Riski
Nuoremmat Sääskisuolaiset, Yötaivaan Valot, ovat nekin nyt jo yli vuosikkaita. Näistä Nasti eli Neiti Kuunsäde on ehtinyt jo käymään terveystarkastuksissa tuloksin lonkat B/A, kyynärät 0/0, polvet 0/0 ja selässäkään ei lonkkakuvien perusteella mitään poikkeavaa. Silmätkin muuten terveet, mutta toisesta silmästä puuttui kyynelkanavan aukko. Nasti on jo lupaava pelastuskoiran alku ja yllättänyt emäntänsä monet kerrat oppimiskyvyllään. Pennuista Iina eli Kuunkajon Neito pyörähti kyläilemässä pari viikkoa sitten, oli kyllä niin paljon emänsä oloinen että! Iina menee mahdollisesti syksyllä terveystarkastuksiin, DM:n osalta se jo onkin todettu terveeksi. 

Iina
Sen verran on syksyltä jäänyt kuulumisia kirjoittamatta, että Rássin kanssa läpäistiin paimennuksen esikoe Kiimingissä päivän parhain pistein. Täytyy myöntää, että enää en juuri muista kokeesta mitään muuta kuin että jännitti ihan kauheasti kun oltiin vielä päivän viimeinen koirakko, mutta Rássi teki hienosti töitä. Siinä oli oikeastaan meidän etappi paimennuksessa kisailun suhteen, itselle riittää, että koirasta on nähtävissä viettiä ja ominaisuuksia ja se on hommaan koulutettavissa, Enempää ei tarvitse, koska töitä se tuskin tulee enää lampaiden kanssa tekemään ja minulla ei kun ei tippaakaan kilpailuviettiä ole:) Pari kuvaa kokeesta, kuvat ottanut Taru Vallius.
Pentueiden sivut on vielä päivittämättä, mutta jospa saisin ne ajantasalle kesän aikana:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti